Glasatelier In Verbinding

Producten

Workshops

Web-winkel

Over mij

Fotogalerij

Blog

Gastenboek

Contact

links
Veronique Heijs
Over mijMag ik mij voorstellen...
Ik ben Veronique Heijs, 44 jaar en moeder van 3 prachtige kinderen. Ik ben in 1999 afgestudeerd als verloskundige, een bijzonder beroep waarin alle facetten van het leven vertegenwoordigd zijn. Geboorte, kwetsbaarheid, groei, vertrouwen, onzekerheid, lichtheid, donkerte, sterven, angst, intens geluk, controle, loslaten, ouderschap, verbinding, boosheid, verdriet, gezondheid, ziekte, hoop, verlangen, wanhoop, maar bovenal de liefde! In 2016 heb ik mijn 3-jarige studie zingevingspsychologie aan de Pulsar Academie te Deventer afgerond. Deze opleiding vormde mij tot coach in veranderkunde, in zingeving en in de levenskunst met als doel om jou te laten groeien in je eigen authenticiteit. Met deze tool-box wil ik de komende jaren, naast verloskunde en glaskunst,  mij richten op vrouwen-coaching. Iets wat een prachtige aanvulling is op mijn beroep en mijn workshops.

Glas
Ik ben iemand met een grote passie voor gekleurd glas. Mijn liefde voor glas is begonnen bij de glas-in-lood ramen van mijn oma. Deze bijzondere glas-in-lood ramen uit de jaren 30, in de stijl van de Amsterdamse school, zijn vanaf mijn wieg altijd om mij heen geweest.
Ik heb op jonge leeftijd mijn ouders verloren. Het glas-in-lood is voor mij een dierbare, tastbare herinnering aan mijn ouders en oma. Zo'n tastbare, kleurrijke herinnering gun ik iedereen die een dierbare moet missen.

Vanaf begin 2013 ben ik mij gaan bekwamen in de glaskunst en ben ik glashangers en glasmobielen gaan maken.  Het is een prachtige hobby. De art deco kleuren, de moderne kleuren, het verwerken van lampwork-kralen, Tibetaanse zilveren kralen, windcarillon belletjes; er is zoveel mogelijk! Elke mobiel is uniek en helemaal handgemaakt!

Het leuke aan mobielen vind ik dat je ze zowel binnen als buiten op kan hangen. Ik kan genieten van de kleurenpracht die ontstaat als de zonnestralen spelen met het glas. In mijn tuin hangen meerdere, enkelvoudige mobielen bijelkaar waardoor er bij een klein briesje al een zacht, vriendelijk geklingel te horen is.

Het snijden van het glas, de symboliek van kleuren, de vormen, het samenvoegen van het glas met binddraad, de kralen en eventuele andere materialen, zorgen ervoor dat elke mobiel een eigen unieke verhaal en betekenis heeft.


Elke glasmobiel wordt uiteindelijk bij elkaar gehouden door verbindingen.  Verbindingen tussen alles. Dat is mijn rode draad. Zowel in het glas als in het leven. En in die verbindingen: woont liefde.


Glasatelier In VerbindingProductenWorkshopsWeb-winkelOver mijFotogalerijBlogGastenboekContactlinks
Unieke glasmobielen en workshops